Padel

Padel 'verovert' Surhuisterveen

SURHUISTERVEEN - Na ruim twee jaar intensieve voorbereiding is afgelopen week het startsein gegeven voor de realisatie van twee padelbanen en een multifunctionele playground bij tennisvereniging TSO in Surhuisterveen. Hiermee heeft de vereniging de primeur in Noordoost Friesland.

Al vrij vlot leefde bij TSO het idee de tennisclub te transformeren naar een zogenaamde 'Open Tennisvereniging'. Een plek waar niet alleen de leden van de vereniging gebruik kunnen maken van de tennisbaan maar ook andere partijen.

In de zomer van 2018 zijn er met diverse partijen gesprekken gevoerd en de plannen van de tennisvereniging bleken te voorzien in een behoefte. Inmiddels is er met zes partijen binnen de gemeente Achtkarspelen de intentie uitgesproken om samen te werken.

De realisering van padelbanen is ontstaan om ouderen meer in beweging te krijgen. Uit ervaringen is gebleken dat padel een sport is die door ouderen snel is aan te leren en ook goed is te beoefenen. Padel is een zeer sterk groeiende sport in Nederland en kent zijn oorsprong in Zuid-Europa, Spanje en Portugal. De banen zijn uitermate geschikt voor senioren. Maar ook voor de jeugd bieden de banen een sportieve uitdaging. TSO is de tweede club in Friesland waar padel zal worden gespeeld. Tennisvereniging Joure introduceerde het eerder.

Het spel lijkt erg veel op tennis en wordt gespeeld op een veld van tien keer twintig meter met rondom een glazen wand. Het spel wordt gespeeld als dubbelspel en men speelt met een (zachtere) tennisbal en slaat de bal met een speciale bat. Omdat de bat vrij kort is heeft men meer gevoel in het slaan. De bal mag via de wand worden gespeeld, wat voor extra dynamiek zorgt. De puntentelling is gelijk aan die van tennis. 

Daarnaast investeert de TSO ook in de aanleg van een multifunctionele playground. Op deze playground is het mogelijk om sporten als minitennis, korfbal, voetbal en volleybal te beoefenen. Ook ligt het in de bedoeling een klimwand te realiseren.

De metamorfose van het tennispark neemt enkele maanden in beslag. Het bestuur gaat ervan uit dat de banen begin juli dit jaar klaar zijn voor gebruik.

Wilt u straks ook padel gaan spelen bij TSO: geef u dan op als lid van TSO; dat kan via de website www.tsotennis.nl.

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 512 363 860

Tennis- & Padelvereniging Surhuisterveen

Blauknopke 2-4
9231 Surhuisterveen