Dagjournaal Donderdag

De 6e dag van het toernooi alweer en bijltjesdag na de gehaktdag van gisteren. De weergoden lieten ook vandaag weer van zich spreken en dit keer met wat kleine nat aanvoelende druppeltjes zonder dat dit invloed zou hebben op de gespeelde wedstrijden.
 
20 wedstrijden moesten er deze avond afgewerkt worden en de meeste daarvan waren bepalend voor de eindstand en/of plaatsing voor de komende 2 finaledagen.
 
GD7 35+ Groep B:
De als 2e geplaatsten Ebe-Jan Woude en Hanna van der Heide maakte hun plaatsing waar door een 6-2,6-4 overwinning op Alle Hoogsteen en Sandra van der Ploeg. In de finale gaan ze het vrijdagavond opnemen tegen de TSO-ers Henk Geertsma en Klaziena Vos.
 
HE6 17+ Groep B:
met een 6-2,6-1 overwinning op Jacco van der Meulen plaatste Robin de Jong Huisman zich voor de finale van zaterdag waarin hij het moet gaan opnemen tegen 'master' Rudolf Smedinga
 
DD 5 17+:
een duidelijke 6-2,6-0 overwinning voor als 1e geplaatsten Femke Geertsma en Fenna Boonstra tegen Sandra Hijlkema en Chandrika van der Meulen. De finalewedstrijd van deze poule wordt vrijdagavond gespeeld.
 
GD 8 17+ Groep A:
Een finaleplaats op de vrijdagavond werd ook afgedwongen door Rutger de Boer en Rianne Wiersma dankzij een overwinning (7-5,6-1) op Hylke Dam en Ellen Jorg.
 
HE8 35+ Groep A:
Gerrit Schuil haalde deze avond revanche op Ton Renckens en plaatste zich voor de grande-finale tegen Ybele Tiekstra door een 6-3,6-1 overwinning. Dit zou zomaar DE wedstrijd van de vrijdagavond kunnen worden.
 
HD6 35+:
2 wedstrijden in deze poule vanavond en dat werden echte krakers hoor. Bertus Mientjes en Rudolf Smedinga wisten in de tiebreak, na een 2-8 achterstand, te winnen van de Oosterwolders John Meiers en Edwin Wijnia.
Later op de avond moesten John en Edwin het opnemen tegen de Feansters Oene Benedictus en Harry Elzinga en ook dit werd een spannende kraker die met 7-6,7-5 door Oene en Harry werd gewonnen en daarmee tevens tot winnaars uitgeroepen van deze poule.
 
HE6 35+:
Strijd werd er ook geleverd in de enkelwedstrijd tussen Dienko Dijk en Ronnie Pander. De vast getapete Ronnie leek tegen een fikse kater op te lopen getuige de 6-1 setwinst voor het loopwonder uit Drachten. Maar in de 2e set kwam het Harkemaster verzet en werden een paar tandjes bijgeschakeld. Dit tot volle tevredenheid van pa en ma Pander. Een tie-break werd afgedwongen door een 6-4 winst in de 2e set en uiteindelijk werd deze door Ronnie gewonnen met 10-8 toen Dienko ongelukkig zijn enige dubbele servicefout sloeg van de wedstrijd op matchpunt. Door deze overwinning speelt Ronnie komende zaterdag de finale tegen Harry Elzinga en dat beloofd een treffen te worden die niet gemist mag worden. De intimidaties zijn reeds gestart en dat beloofd niet veel goeds voor de Alde Gryze want (O)Pa Pander maakte in niet mis te verstane woorden duidelijk dat er maar 1 man deze strijd gaat winnen. En daar is natuurlijk geen speld tussen te krijgen.
 
HE6 17+ Groep C:
Wouter Vriezema wist met 6-3,6-0 te winnen van de Harrekiet Erich Jongeling die als startende tennisser het helemaal niet slecht deed maar duidelijk nog moet schakelen tussen het spelen op gravel en het Feanster smash-court. Maar Erich is duidelijk een snelle leerling al was zijn persoonlijke trainer, Arjan Dijkema, niet helemaal tevreden over Erich zijn prestaties.
 
GD7 17+ Groep A:
Harry Westerhuis en Judith Blom wisten in een wedstrijd om de spreekwoordelijke eer in de super-tiebreak met 11-9 uiteindelijk te winnen van Edwin Nijp en Margriet van der Veen. Voor beide dubbels betekende dit het einde van het toernooi omdat Siebolt en Yvonne van der Velde zich eerder deze week al geplaatst hadden voor de finale.
 
GD6 35+:
Renger en Aafke van der Veen wisten zich naar de finale te spelen dankzij een 6-0,7-6 overwinning op Pieter Kuipers en Jitta Hoogeveen en dat mag best een 'twjoap-prestatie' genoemd worden van onze Westereinder twjoapers.
In de finale moeten ze het gaan opnemen tegen Meindert Fokkens en Anita Bakker die zich dankzij een 0-6,6-2,10-8 overwinning op Alwin van Es en Fetsje de Vos op wonderbaarlijke wijze voor deze finale wisten te plaatsen.
 
HD7 17+ Groep A:
Wonderbaarlijke plaatsing voor de finale viel er ook te bespeuren bij Bauke Siderius en Erwin Wijnsma die deze avond dankzij een walkover zo maar de finale in 'wandelden' nadat ze hun wedstrijd tegen Sian van der Heide en Edwin Niop met 6-2 en 7-5 wisten te winnen.
 
GD7 35+ - Groep A:
Geen centje pijn was er voor Rein Baarsma en Geertje van der Staal die met 6-2,6-1 een naar match-fixing riekende partij wisten te winnen van Jan Hoving en F van der Meer. Een finaleplaats leverde het echter niet op want die was al opgeeist door Henk Geertsma en Klazina Vos.
 
DD8 17+:
Fimke Jongejan en Petronella Kuiken wisten zich te plaatsen voor de finale in de categorie dankzij een overwinning in straight sets (7-6,6-2)
 
HE6 17+:
Een halve finale tussen Rinze Walsma en Robin Huisman de Jong leverde voor de laatstgenoemde een plek in de finale op dankzij een 6-4,6-0 overwinning.
 
HE7 35+ Groep A:
In een wedstrijd om de spreekwoordelijke eer of ook wel het zoet van in ieder geval een overwinning bleek Arjan Ploeg met 6-4,7-6 net iets te sterk voor de als 1e geplaatste Goffe Hoekstra.
 
GD5 17+:
Het slotakkoord van deze toernooi avond was de dubbel tussen Dienko Dijk en Mirjam van der Markt tegen Jorrit Pasma en Hasmik Poghosowa. Wat een topwedstrijd werd dit zeg. Uiteindelijk waren het de dolgelukkige Mirjan en Dienko die de felicitaties in ontvangst mochten nemen na een zwaarbevochten 7-6,5-7,10-7 overwinning. Een nederlaag waar mee valt te leven zo besloot de sportieve Jorrit Pasma.
 
En dan tenslotte nog even de laatste RODDEL van het toernooi: naar het schijnt heeft de zich zelf als jonge god wanende Alde Gryze 2 nieuwe dochters geadopteerd. Uit privacy overwegingen mogen de namen hier niet gepubliceerd worden maar 1 van de beide dochters stelt het zeer op prijs als haar naam goed gespeld wordt waar de andere deze week nog flink van zich had laten spreken door een 22-20 overwinning in de super-tiebreak.
 
Op naar de finales met natuurlijk als hoogtepunt de barbeque deze avond. Een bezoekje zeker waard want er zijn zeker een aantal twjoapwedstrijden te verwachten. Wat dacht u van de kraker in de HE3 tussen Ties Pander en Arjan Dijkema ?
 
Tot vanavond
De tot 'jonge god' gebombardeerde Alde Gryze.
 
PS: aan alle finalisten: vanavond en morgen vindt tijdens het toernooi de prijsuitreiking plaats door middel van een interview met onze SM-specialist. Aanwezigheid is dus gewenst 🙂
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 512 363 860

Tennis- & Padelvereniging Surhuisterveen

Blauknopke 2-4
9231 Surhuisterveen

KVK-nummer

40000251