Dagjournaal Dinsdag

De 4e dag van het toernooi en dit zou een historische dag worden. Niet alleen omdat we de heetste dag ooit moesten zien door te komen maar dan ook nog eens op de tennisbanen. En wat een spannende avond werd het zeg. Prachtige en spannende wedstrijden, oververhitte gezichten en opnieuw een gezellige drukke opkomst v.w.b. publiek.
 
Ja en ik val dan ook meteen maar met de deur in huis want de 'wedstrijd van het toernooi' viel deze avond op baan 3 te aanschouwen. Het betrof hier een super spannend treffen in poule C van de GD 6 35+ tussen de Harrekieten Aart Jan Reinsma en Tina Weening tegen de Surfeansters Jan Woudstra en Marjolein van der Meer. Inzet van deze wedstrijd was niet alleen de winst maar ook plaatsing voor de halve finales. Op het vinketouw zaten daarnaast nog Pieter Kuipers en Jitta Hoogeveen in afwachting van de uitslag van deze 'twjoap-wedstrijd'. De 1e set ging met 7-5 naar Jan en Marjolein maar Aart Jan en Tina gaven zich niet zomaar gewonnen en knokten zich met 3-6 winst in de 2e set naar de super-tiebreak.
En wat een super tiebreak werd dit zeg. Ongemeen spannend, tig match-punten maar de beslissing leek maar niet te mogen vallen. Maar eindelijk was dan daar het moment want bij een 21-20 stand wist de vanavond extreem goed spelende Jan Woudstra het matchpunt te maken daar waar Aart Jan en Tina dit eigenlijk al veel eerder hadden kunnen doen. Wat een ontlading niet alleen bij Jan en Marjolein maar ook bij het publiek dat door deze ongemeen spannende pot tennis zelfs bleek te zijn vergeten dat we vandaag te kampen hadden met de heetste dag ooit gemeten.
 
Maar uiteindelijk bleek de prachtige overwinning van Jan en Marjolein niet voldoende voor plaatsing voor de halve finales want nadat de uitslag was verwerkt bleek de computer van competitieleidster Sanne Ijtsma nogal wat warmte af te geven bij het berekenen van de eindstand in deze poule. En wat bleek ? Het waren de op het vinketouw gezeten Pieter Kuipers en Jitta Hoogeveen die door deze uitslag door gingen naar de halve finales. En dat was natuurlijk helemaal een zinderende ontknoping na deze knotsgekke wedstrijd.
 
En de koek was met deze reclame voor de tennissport nog niet op hoor. Er waren nog een aantal wedstrijden het aankijken meer dan waard. Zo bleken in de HD8 35+ Bert Vos en Tamme Witteveen in de supertiebreak verrassend het gelouterde dubbel Gerrit Schuil en Hylke v.d. Meer te verslaan met 10-7 en dat had Hylke, naar eigen zeggen, liever andersom gezien.
 
Renger en Aafke van der Veen gingen in de 1e set tegen Sjoerd en Ellen Joustra verrassend onderuit met 6-3 maar wisten zich in de 2e set met een 4-6 winst naar de super-tiebreak te spelen. Uiteindelijk ging de winst met 10-6 naar de als 2e geplaatste Westereinders in een volgens Renger aparte wedstrijd.
 
In de GD 7 speelden Siebolt en Yvonne van der Velde tegen Edwin Nijp en Margriet van der Veen. De 6-1 winst in de 1e set voor Siebolt en Yvonne werd in de 2e set teniet gedaan door een 2-6 winst voor Edwin en Margriet. De super-tiebreak ging vervolgens weer met 10-2 naar de als 1e geplaatste Feansters en ook hier werd gesproken van een 'gekke' wedstrijd.
 
Het slotakkoord van deze zwoele zomeravond kwam op naam van Karst Schuil en Michiel Adema die in de HD6 17+ moesten zien af te rekenen met Pieter Kuipers en Martin Haringa. Laatstgenoemden bleken uiteindelijk in de super-tiebreak met 10-3 de 'spekkopers' te zijn in een spannende en leuke dubbelpot.
 
Ja, en nu zou ik de overige spelers/speelsters te kort doen door hier helemaal niets over te vermelden en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Respect voor iedereen die op deze snikhete avond de strijd op de tennisvelden durfden aan te gaan. En mocht je de komende dagen nog de kans krijgen voor het spelen van een twjoapwedstrijd grijp die kans dan met beide handen aan want het levert je wel even een extra vermelding in dit dagjournaal op.
 
Voor vanavond staan er ook weer een aantal krakers op het programma met natuurlijk het hoogtepunt van de avond om 20.15: de kraker in de HE3 tussen onze eigen Ties Pander en Marc Ijtsma. Een wedstrijd die je niet mag missen.
 
Dus…..tot vanavond.
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 512 363 860

Tennis- & Padelvereniging Surhuisterveen

Blauknopke 2-4
9231 Surhuisterveen

KVK-nummer

40000251