Dagjournaal Maandag

En het was avond geweest, en het was nacht geweest: de 3e dag.
 
Na een prachtig tennisweekend konden de deelnemers, ik schaar hier alle geslachten voor het gemak maar even onder, zich opmaken voor de eerste avondwedstrijd.
 
De 1e dag van de 'alles verzengende hitte' die ons landje zal gaan teisteren als we de weerprofeten mogen geloven. En het werd een zonnige en warme dag. De emmers waren gevuld, de parasols geplaatst en het was nu aan de gladiatoren om de hitte en de tegenstander(s) te weerstaan.
 
Ik ga er een paar opvallende wedstrijden uithalen om dit verhaal niet onnodig lang te maken en om te beginnen die tussen de als 1e geplaatsten Rein Baarsma en Geertje van der Staal tegen Henk Geertsma en Klaziena Vos. De Feansters leken na een 6-2 winst in de 1e set voor de Westereinders kansloos maar ze wisten zich in de 2e set keurig maar ook zeer verrassend te herstellen en dwongen met een 3-6 winst een supertiebreak af.
 
De hitte-index van de KNLTB schreef voor dat bij extreme temparaturen de tournooicommissie kan besluiten de wedstrijden in te korten door bv de 3e set te vervangen door een super-tiebreak.
 
En dat bleek het 'redmiddel' te zijn voor Henk en Klaziena want met 4-10 ging de winst verrassend naar de Feansters en het enige wat de sportieve Rein hier tegenin kon brengen: Ach ja, we geven graag 'dingen' weg hoor.
 
De 2e wedstrijd die ik even wil benoemen is die tussen de Feanster Harrekieten Ronnie Pander en Oene Benedictus tegen Karst Schuil en zijn Schiphol maatje Michiel Adema. Een wedstrijd waaar het opnieuw volop aanwezige publiek eens goed voor was gaan zitten en ze zagen Karst en Michiel voortvarend van start gaan door brutaal een 3-0 voorsprong te nemen in die 1e set. Natuurlijk was dit te gek voor woorden zo was duidelijk van de verontwaardige gladde kopjes van de Baldies te lezen en werden de veters maar geinspecteerd en wat vaster 'gestrikt'. En zowaar bleek dit de oplossing want de ground-strokes van Oene werden harder en nauwkeuriger waardoor Ronnie bij het net langzaam aan ook weer als vanouds stond te 'keepen' bij het net. Dit resulteerde in een 7-5 winst in de 1e set en eigenlijk kwamen Karst en Michiel deze 'dreunen' niet meer te boven want met 2-6 ging ook de 2e set en daarmee de partijwinst terecht naar de Feanster Baldies. En zowaar was daar weer die bigsmile van onoverwinnelijkheid op de gezichten die afgelopen weekend zo snel was verdwenen na de ontluisterende nederlaag tegen Pieter Kuipers en zijn collega.
 
En nu ik het toch heb over Pieter Kuipers die moest op deze zwoele zomeravond 2x aan de bak en dat bleek dit keer geen succes te worden. Eerst werd in de HD6 17+ kansloos verloren van de als 1e geplaatsten Klaas de Boer en Bjorn Roos om vervolgens in een spannende en prachtige thriller tegen Tina Weening en Aart Jan Reinsma, in de GD 6 35+, met Jitta Hoogeveen, 6-4,6-7,7-10 opnieuw de felicitaties aan de tegenstanders te moeten overhandigen.
 
Ja, en er waren natuurlijk nog meer interessante wedstrijden om te beschrijven maar eigenlijk wou ik het hierbij laten en als advies meegeven om de komende avonden gewoon het sportpark met een bezoekje te vereren om een glimp op te vangen van alle gladiatoren die hier op de banen verschijnen. Echt de moeite waard en voor een versnapering staan onze vrijwilligers met alle plezier klaar om daarin te voorzien.
 
Op naar de 'hel van de week', de dinsdagavond waar we de magische grens van de 40 graden lijken te gaan bereiken in Nederland. Gelukkig vallen wij onder Friesland en is de verwachting dat we het hier net een paar graden lager weten te houden zodat de wedstrijden gewoon door kunnen gaan. We zijn echter overal op voorbereid en hebben zelfs wat zwembaden geplaatst voor de gewenste afkoeling mocht dit nodig blijken.
 
 
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 512 363 860

Tennis- & Padelvereniging Surhuisterveen

Blauknopke 2-4
9231 Surhuisterveen

KVK-nummer

40000251