Dagjournaal Woensdag

Na de verzengende hitte van de afgelopen 2 dagen leek het vandaag v.w.b. temperatuur een heerlijk tennisavondje te gaan worden. Voor de zekerheid toch nog maar de emmers, met de gesponsorde sponzen van de Feanster 40, met verkoelend water langs de velden gezet maar dat bleek vanavond uiteindelijk een overbodige luxe.
 
Fetsje de Vos kwam deze avond uit in de GD6 35+ categorie met de Thailander Alwin van Es die de nodige administratieve rompslomp moest afwerken om deel te kunnen nemen in ons kennelijk internationaal beroemde tennistoernooi. Dat bleek uiteindelijk allemaal gelukt en vanavond dus de eer om dan eindelijk deel te mogen nemen aan ons toernooi. Frotie Zuidema en Jeroen Gansevoort hadden de eer om als tegenstanders te fungeren en maakten er een spannende 3setter van. En ja, als iemand helemaal vanuit Thailand afreist voor een potje tennis in Surhuisterveen dan zou je wel heel onsportief zijn als je dan ook nog eens de wedstrijd wilt winnen. Zo moeten Frotie en Jeroen ook gedacht hebben want met 4-6,6-4,10-8 lieten ze de winst in deze spannende pot aan Fetsje en Alwin.
 
Moeder en zoon Veenstra (Alie en Jorrit) bleken in de GD7 17+ met 6-2,6-3 te sterk voor Harold Bunskoek en Klaaske Zwerver lijken weer hard op weg naar de finale. En dat tennis heel goed in de familie te combineren lijkt te zijn lieten moeder Aafke en dochter Ilse van der Veen deze avond zien want met 6-2,6-2 maakten ze korte metten met Klazien Jongeling en Tina Weening. En dat was toch best wel een verrassende schrobbering voor de Harrekieten.
 
In de HE5 17+ sloot Sjoerd Jager zijn enkel-tour af met een duidelijke 6-1,6-0 overwinning op de youngster Jacco van der Meulen. En die overwinning was ook even nodig voor onze Feanster 'held' want even leek het erop dat Sjoerd van dit toernooi een 'nederlagen-toernooi' aan het maken was. Een nationaal fenomeen zei echter ooit: ' Vooral doorgaan….' en daar gaat Sjoerd in de toekomst natuurlijk nog de nodige vruchten van plukken.
 
In de HE835+ bleek de als 2e geplaatste Douwe Douma met 6-1,6-3 te sterk voor Gerrit Cornelisse in een wedstrijd om des keizers baard. Het is namelijk Ybele Tiekstra die als poulewinnaar doorgaat naar de finale ronde.
 
In de DD8 17+ maakten Jantsje Elzinga en Sharona Renkema er in groep B een spannende 3 setter van tegen Mascha de Hek en Liesbeth Huttema. Uiteindelijk gingen de laatstgenoemden er in de super-tiebreak met 5-10 met de winst vandoor. Ook hier betrof het een wedstrijd die slechts nog om de 'eer' ging want Paulien Punter en Margriet Timersma bleken zich al geplaatst te hebben voor de finaleronde door beide poulewedstrijden te winnen.
 
Henk Geertsma en Klaziena Vos bleken in poule A van de GD7 35+ met 6-1,6-1 een maatje te groot voor Jan Hoving en F van der Meer. Nee, niet 'onze' Fimmy van der Meer maar de Kollumse variant zullen we maar zeggen. Met deze overwinning plaatsten Henk en Klaziena zich voor de finale en dus kans op een Miet&Griet met onze social media specialist.
 
De (oud) Hamsters Catrien Fokkens en Sjoukje Wijma wisten de winst te pakken in een spannende pot tegen de als 1e geplaatsten Griet Bouw en Ida Drent. In de super-tiebreak werd de winst met 3-10 afgedwongen en dat toverde een heerlijke glimlach op de gezichten van de Hamsters. Een finaleplaats leverde het nog niet op maar dat moeten de dames aankomende vrijdag dan zien waar te maken tegen Aukje Banga en Jellie Helder.
 
Fimke Jongejan en Petronella Kuiken bleken inde DD8 17+ met 6-3,6-2 te sterk voor Jacobien Aantjes en Lotte Stroes en plaatsten zich met deze overwinning eveneens voor de finale.
 
Verrassend was toch wel de overwinning van Jorrit Pasma en Hasmik Poghosowa te noemen op de als 1e geplaatsten Teun van der Ploeg en Femke Geertsma. De super-tiebreak viel met 10-8 in het voordeel van Jorrit en Hasmik en dat was toch best wel even 'slikken' voor onze voorzitter c.q. 'delegeer-specialist'.
 
Tijd voor de wedstrijd van de avond want in de HE3 17+ maakte Ties Pander zijn debuut op dit toernooi en moest zijn geplaatste status zien waar te maken tegen clubgenoot Marc Ijtsma. Laatstgenoemde nam in de 1e set brutaalweg een 3-0 voorsprong maar voor Ties betekende dit alleen maar ' 1 breakje' en niet meer. In een pot op hoog nivo bleek Ties uiteindelijk met 6-4,6-3 te sterk voor Marc maar die treurde daar niet echt om want hij propageert namelijk het plezier door sporten.
 
In de DD8 1+ moesten Jelena Fokkens en Wilma de Jong het in groep A in de super-tiebreak afleggen tegen Ellen Pestman en Anna Vroom. Met 3-6,7-5,5-10 ging de winst naar Ellen en Anna.
 
Een kraker viel er ook te bewonderen in de HD6 35+ waar de als 1e geplaatsten Bertus Mientjes en Rudolf Smedinga met 5-7,5-7 de felicitaties moesten overhandigen aan Oene Benedictus en Harry Elzinga.
 
Winst was er ook voor de Peenders Stef Agsteribbe en Annet de Jong die met 2-6,0-6 duidelijk een maatje te groot bleken voor Johannes Hofstede en Anke Dijkstra in de GD8 17+.
 
Geert van der Meulen smaakte het genoegen van zijn eerste overwinning in de HE7 17+ door een walk-over tegen Cor Boorsma. Een foutloze partij zullen we maar zeggen van onze 'leraar' .
 
In de GD7 35+ wisten Ebe-Jan Woude en Hanna van der Heide, als 2e geplaatsten, zich ogenschijnlijk moeiteloos te ontdoen van Sietze Hoekstra en Baukje Oosterveld getuige de 6-2,6-1 setstanden.
 
In de HE7 35+ moesten Marco van der Heiden en Klaas Buma in group B flink aan de bak maar uiteindelijk was het Marco die deze wedstrijd en de super-tiebreak met 10-8 wisten binnen te ' slepen'.
 
Last but not least dan een nogal verrassende uitslag in de GD7 17+ want Jellinus Helmus en Mirande Scheffer bleken met 6-2,6-1 duidelijk een maatje te groot voor Alie en Jorrit Veenstra en dat mag toch wel de verrassing van de avond genoemd worden.
 
…Pfftttt… dat was het een volledig verslag van alle gespeelde wedstrijden en speciaal op verzoek omdat mij te verstaan was gegeven dat ik iets te kort schoot in de verslaglegging de laatste dagen. Ja,…opbouwende kritiek zullen we maar zeggen en daar moet je wel wat mee doen natuurlijk.
 
Op naar dag 6 dan maar.
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 512 363 860

Tennis- & Padelvereniging Surhuisterveen

Blauknopke 2-4
9231 Surhuisterveen

KVK-nummer

40000251