Dagjournaal Start weekend

De kop is er af en de 1e klappen zijn uitgedeeld in de 38e editie van het feanster tennistoernooi.
 
Over de weerstomstandigheden niets te klagen want het was perfect tennisweer al leek het de zondagmiddag nog even te warm te worden voor 1 van de deelneemsters. Gelukkig waren de hulptroepen snel paraat met ijsdoeken en een ventilator die voldoende bleken om erger leed te voorkomen.
 
Een korte impressie van de zaterdag gespeelde wedstrijden:
 
Een tik op de neus was er voor de als 2e geplaatste Douwe Douma in de HE8 35+ die met 4-6,4-6 het onderspit moest delven tegen de geroutineerde Ybele Tiekstra.
 
De feansters Corry Vlasma en Klaziena Vos ondergingen, als 3e geplaatsten, hetzelfde lot tegen Hilde Busman en Aafke Kamstra met de setstanden 3-6, 6-7.
 
In de He617+ wist Rinze Walsma weer wat van zijn vorig jaar verloren blazoen op te poetsen door de als 3e geplaatste Wouter Vriezema met 3-6,1-6 te verslaan.
 
Een domper was er ook voor de als 3e geplaatsten Michiel en Berna Meeuwisse want met 5-7,7-6,6-0 bleken Jellinus Helmus en Miranda Scheffer net over iets meer inhoud te beschikken.
 
In de He7 35+ moest de als 1e geplaatste Goffe Hoekstra zijn meerdere erkennen in clubgenoot Siebolt van der Velde die met 6-4,2-6,3-6 aan het langste eind wist te trekken.
 
Teleurstellingen waren er ook te verwerken voor Miguel Santana die als 2e geplaatste in de HE7 35+ het niet kon bolwerken tegen Klaas Buma alias Blaise Nkuma.
 
Verrassend was tenslotte de 6-4,0-6,3-6 overwinning van Jorrit Veenstra op de als 2e geplaatste Geert van der Meulen te noemen.
 
Was het zaterdag nog vooral een aangename en heerlijke temperatuur om te tennissen ook de zondag begon met een stralend zonnetje en naarmate de dag vorderde een duidelijk signaal voor wat ons de komende dagen nog staat te wachten.
 
Meest opvallende aan de zondag was dat de geplaatste spelers zich dit keer niet lieten verrassen en duidelijk lering hadden getrokken uit de op zaterdag gespeelde wedstrijden.
 
Trekpleister van deze zondag was overduidelijk de wedstrijd in de HE3 tussen Marc Ijtsma en Arjan Dijkstra. Zelfs de gevestigde orde van TC Opende was aanwezig om deze topwedstrijd van nabij te aanschouwen. En het werd een kraker hoor tussen beide Feanster kemphanen maar uiteindelijk bleek Marc Ijtsma in 3 sets, 7-6,2-6,6-2 net iets meer plezier door sport te behalen dan zijn tegenstander.
 
De komende avonden valt er natuurlijk nog veel meer tennisgeweld te beleven dus schroom niet om het sportpark met een bezoekje te vereren. De wedstrijden beginnen vanaf 17:30 uur.
logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 512 363 860

Tennis- & Padelvereniging Surhuisterveen

Blauknopke 2-4
9231 Surhuisterveen

KVK-nummer

40000251